DW/WP

Drag Weight- Denna träningsform är vi rätt nya på, (dryga året) med vissa uppehåll. (Tiden har rullat iväg och nu har vi inte tränat detta på flera år ..)

Dark Coffee’s  Sir Cunningham…

Nu äntligen har jag fått känna lite motstånd i draget..

Matte har i omgångar lagt på mer kätting, så nu är jag stora starka…. Tror matte sa vi är uppe på 40% dragvikt.

Jorå.. efter nån km började det ta emot lite, å jag konsentrerade mig faktiskt ganska mycket mer på att dra.. än att leta fina pinnar!

Nu har vi haft ett litet uppehåll i träningen p ga mattes op, men nu djädrar är vi på G i spåret å drar kättingen som matte hakar på där bak i stången.. Det är sååå härligt att få utlopp för energin! Jag tror jag skulle kunna dra en vagn snart.. hi hi,, Men matte säger att det är JÄTTElångt kvar dit.. Suck, får väl vänta med att visa vikken stor stark hane jag är! Nedan en bild från vår träning, samt en länk med matnyttig information om Weight Pull.

https://chilliwp.wordpress.com/mer-om-weightpull/ar-weightpull-farligt/Öppna länken och läs .. Där beskrivs sporten på ett mycket bra sätt!

Drag i skogen

Pytteman drar 20% av sin vikt här

Hemma kallad ”Pytteman” av matte och ”Putte”  av husse 😉  Kärt barn har många namn, Vi har så smått börjat träna Weight Pulling – ViktdragVi har varit på en ”Prova på dag” och blev bitna för sporten!

Jag måttbeställde från Sváva Harness i Danmark en WP-sele, som kom häromdagen, vi har tränat med den en gång hittills.. Hunden drar under träningspassen kätting väl avvägt att passa hundens kondition, så bygger man både muskler och styrka, samt på sikt stärker ligamenten. Hundar med mycket energi blir mer harmoniska då de får utlopp för sin energi i jobben.Jag kommer att skriva mer om detta vart eftersom vi båda utvecklar oss i kunskap! Tanken var att köra 2 ggr/v med tyngder i form av kätting på släp… (Vi höll på med detta under några år, men matte har genomgått 2 olika operationer sedan dess, och nu är detta lagt på is t.v.)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.