Mellanpudel – Dark Coffee´s Sir Cunningham ”Pytteman” *2011-07-25 – 2021-04-21

Mitt hjärta brister, 😪❤️💜💔💞💙 även om vi har varit medvetna om utgången ett tag.. Nu blev det akut njursten. 😥💔💌 Min Älskade älskade gosse – Dark Coffee’s Sir Cunningham ”Pytteman” har idag blivit en Änglahund och förenad med sin ömma moder, långt långt där ovan molnen. Vi kommer alltid att minnas dig .. ❤️❤️❤️// Matte & husse

Du föddes som ensamvalp (inga kullsyskon) du kom till världen en varm sommarmorgon i juli, 184 gr tung, du växte upp här hemma och blev varsamt uppfostrad på pudelns vis med med hårda men rättvisa regler av din ömma moder ”Glam” och matte. Vi tyckte du utvecklades så fint och valde att du skulle stanna inom familjen, för att ev ”Bli nått framöver” Några utställningar som valp, junior, och unghund blev det. Du blev Bir valp, både 1: o 2: bästa junior/unghund, 4 CK + 1 R:Cert, vid 18 mån blev du slutmätt till 38 cm över havet, alltså mellanpudel, men född ur dvärglinjer. Mattes onda rygg gjorde att din täta svarta vackra päls i utställningsfrisyr klipptes ner. (växer ju ut nytt) 🙂 Du kom att få behålla din svallande hårskrud i nacke och manke hela livet. Du var lite väl full av överskottsenergi som var knepig att hålla ordning på.. Full rulle all vakentid, och svårt med koncentrationen vid träningar, allt annat än att lyssna och lära var viktigare i din värld. Men värdens underbaraste humor hade du, läste av mattes känslor och tankar på långt håll. Du var en fena på klockslag, särskilt när det handlade om ”fikadax” då vankades det ”Dental-ben” Du talade med miner och hela kroppen, och du var som en öppen bok att läsa ur. Förlopp; I Maj 2020 blev du plötsligt svag i bakdelen, tappade bakbenen, matte uppsökte veterinären och din rygg röntgades, då fann vi förändringar i ländkotor + halsrygg samt ett gammalt diskbråck, (som du aldrig tidigar visat att du haft ont av) Vi fick remiss till Ortopedkirurgen på Strömsholm, och var där 1 augusti 2020, men en operation var utesluten. Ryggen slogs ut var 2-3/månad inkl smärtstillande, trots massage. Du hade även njurstenar som syntes på röntgen, och matte visste att en dag skulle de trilla ner, tiden gick och allt var som det skulle, så en dag i april 2021 visade sig dessa stenar så tokigt att det blev akut nästintill tvärstopp i kisseriet, vi valde med tanke på att Pytteman fått vara i konvalecent i nästan 1 år att ist få somna in och äntligen kunna springa fritt, där ovan molnen. Du Min/vår älskade lilla gosse Pytteman kommer alltid finnas i minnet

Gossen går under vardags namnet ”Pytteman” då han föddes som ensam valp i kullen här hemma. Nedan en bildsvit från 2011 – och frammåt. Efter bildsviten kommer information, hälsostatus, bilder på föräldradjuren, stamtavla m. m.

Dark Coffee’s Sir Cunningham    SE49683/2011  / ”Pytteman”

Pytte i frisyr

                                                                                               Huvud /Pytteman2014-11-01 18.19.21

                                        

Svart hane född 2011 / Foto: Malin Hult     

Numera kallad: ”Pytteman” är: 38 cm hög, en gosse av den mindre typen, registrerad som mellanpudel, efter slutmätning på utst.vid 18 mån.ålder. Han är född av dvärgföräldrar, men med mellanpudel i 4 & 5 led på båda föräldrarna.

Hälsostatus: Han har tyvärr fått en trist hälsodiagnos, 2015 (Avkomma till tik med litet blåsljud, uppkom vid 8 års-kontrollen) Vilket gör att han inte ska verka i aveln, trots i övrigt fina resultat.

PRA-prcd A, hereditet fri genomföräldrarna.

Ögonlyst:  13-02-26 med resultat UA

15-06-02 med resultat UA

Patella UA 0/0 Normal HD

ED röntgad – UA

Han har alla tänder och korrekt bett. Han är en kille med full av pudelenergi, dock lite blyg och försiktig för främmande hundar! (Efter utfall/överfall, av lösa hundar vid 3 olika tillfällen under hans liv.)  Han har massor av tät tjock svart päls av god kvalité. ”Pytte” har ställts ut 4 ggr i Juniorklass under år 2012 med bra resultat:

4 Excellent, 3 CK, 2 ggr bästa junior, och 1 R-Cert! Framtida utställningar har vi lagt på hyllan p g a mattes hälsa, Han är slut-mätt till Mellan (38 cm)och därefter la vi utställande på hyllan. Han är numera nedklippt i en bekväm sportfrisyr. Kritiker finns att läsa under fliken ”Resultat” Debuterade i ringen, det gjorde han vid 4 månader, med resultatet BIR-valp!

Nedan: Stamtavla

Sir

Till Vä: Dark Coffee’s Sir Cunningham/”Pytteman” Till höger:Far: Lady Wilmas Mysterious Valentine ”Valle”

Pytte o Valle 2016

Efter: SE Uch, NO Uch DK Uch

Lady Wilmas Mysterious Valentine / Till höger Valle

Undan: SEUch GlamShine von Nübbel, ”Glam”

Glam 8 år

(Båda föräldrarna är dvärgpudel men båda har stam från mellanpudel-linjer)

Nedan bilder från åren 2011-2017: Närmast under: Vä: Pytteman /  Hö: Mamma ”Glam”

IMG_20170613_181303_498            blick1  Pytte 6 år grattis

        Sommaren 2018 fyllde gossen 7 år, men lika full av lek och bus …

Nu är snart 2020 till ända och gossen fyllde 9 år i juli, men är lika busig som en ung hund, men han har       sedan maj 2020 fått problem med ryggen, halskotpelare och diskbrock, så att hålla detta energiknippe på ”mattan” är inte lätt-

Kul att du tittade in på sidan!

 

 

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.