Konst, måleri och annat konstigt

Akryl -konst och form, Akryl måleri, Blogg, Galleri, Konst Måleri och annat konstigt

18-06-06

Nya projekt på gång, påbörjat.. Ett verk i 3 delar, ett spännande och kul jobb,

Återkommer med bildmaterial när jag kommit lite längre i arbetet.

 

2018-03-27

Ytterligare ändrade verk, Jag börjar och avslutar sen tycker jag att de inte håller måttet, och gör om..

3:e gången gillt..  Gör om gör rätt.. :))

Bilden längst till höger: kunde jag inte läsa av..

Mittenbilden har ett vattenfall som slutar mitt i luften ..? 🙂

Stora bilden blev slutresultatet..

 

 

2018-03-09

Jag gillar att utmana min konstnärliga nerv, så jag gör aldrig  2 likadana verk, snarlika må vara ok. . Eftersom jag jobbar mestadels på enbart känslan så går det inte på förhand att säga vad som kommer härnäst.. Mest utmanande så 🙂  Med några undantag för figurativa motiv.

Däremot kan det bli ändringar i pågående projekt, blir jag inte nöjd med ett resultat, gör jag om tills det håller måttet.. Nedanstående är ett expl. på en omgjord i flera vändor       1 -2 -3 -4 .. = Nöjd.

 

 

2018-02-05

Nedanstående verk är klara och publicerade tidigare..

Jag testar nya material och media  (Kul) för att forma .. Från steg x till färdigt verk.

Mycket intressant material att jobba med, slutresultatet blev jag nöjd med.

 

 

Från steg ett till färdigt resultat, hinner det hända mycket på vägen.. Man vänder och vrider.. lodrät alt vågrät.. Torkar eller skrapar.. Slut-resultatet med val av färger och motiv ändras ändras vart efter som arbetet med duken fortskrider.

 

 

2018-01-02

Nytt år nya möjligheter, Jag fortsätter utmana mig själv till nya höjder i måleriet. Varför stangera i någon teknik man känner sig bekväm med,, Det blir lite tråkigt i längden i min värld. Jag vill förnya och förädla min konst med uttryck och känsla. Vänta nu på några större dukar än jag målat tidigare.. Ytterligare utmaningar.

4/12-17

Utställningen blev tyvärr en flopp, vi var 13 st utställare, men tyvärr hade arrangörerna missat en del med marknadsföringen, så det kom endast ca 85 personer fördelade på 2 dagar totalt. 🙁 Men nu har jag lagt den bakom mig och blickar framåt.

1/12-17

Inget är som väntans tider.. Jag ska ställa ut min konst på Wenngars Slott i ”Betongfabriken” 2-3 december, hoppas på trevliga besökare som gillar mina verk, så mycket att de blir sålda också.. 🙂

Alla förberedelser är klara, i morgon hänger jag.. Konst 🙂

23/11-17

Jag har nu löst problemet med plats på arbetsbänken som jag skrev om tidigare.

Det blev såå bra och jag är helnöjd! Jag fann förslaget via en fb-sida om konst, någon annan hade gjort på liknande sätt.

Inramning av en del verk har också skett nu, inköp av tunn furulist, som jag sågar och målar, sedan monterar jag dem. Se den som hänger ovanför hyllan på bilden.

Abetsplats.jpg

2 okt. / Något som snurrar i mitt huvud nu är hur jag på bästa sätt kan utnyttja utrymmet på arbetsbänken, och få undan/ hänga upp färgtuberna på något praktiskt sätt.. 🤔

Har även huvudbry om huruvida jag ska rama in vissa av verken med en yttre ram, ska jag girera hörnen, eller ska de vara raka? Färg på ramar.. Många konstnärer föredar svarta ytterramar,  Men.. Jag är lite kärringen mot strömmen, och tycker grått är snyggare på ytterramar. Ramen får inte ta fokus från motivet, tycker jag.  Ska prova lite olika grå nyanser och se vad som sker..

**********

Här har det hänt en del sedan jag skrev sist, jag har köpt in lite nya skojiga verktyg att jobba med, och har nu testat på två verk, ett är klart och ett nytt påbörjat. ..

”Tistel”  senast klara verk,

mer om den under GunSil ART.

Nya verk snart på G. Många ideér ligger på lut för att börja skapas. Färgval, teknik och planering pågår för fullt i tanken, för att sedan kunna börja skapas i verkligheten. Mer om kommande verk finner du i Bloggen.

Senaste klara verket: ”Regatta”  50 x 50 Akryl

Regatta -17

Ett verk är precis klart, nedan: ”Donky and Wildhorse”                                                     ”Ögat-Blicken” följer med i motiven på mina verk. De flesta av de arbeten jag gör   innehåller någon form av budskap, som betraktaren får tolka efter egen känsla, det bara dyker upp under arbetets gång i målningarna.

  • Jag har under våren 2017 återupptagit en hobby och intresse jag hade som ung, måleri och uttryck i konsten att uttrycka mina känslor i bild, form och färg.

Undrar om jag ska räkna mig som en hobbykonstnär eller har konst som hobby.

Jag gick Estetisk linje- Färg & Form för 50 år sedan, senare Målarkurs Akryl år 2017. Nu känner jag mest för att satsa på abstrakta verk med influenser på känslor, upplevelser och själ framöver.

De nedanstående verken är målat på canvasduk med kilram och  är från 2017  Mått och uppgifter om verken finner du på menyn här ovan under ”Galleri GunSil ART”

Frihet.GunSil ©2017

Vildfågel. gunsil 2017Fångad.GunSil-17Irasandefart.gunsil2017

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.