Fars Dag…

Blogg, Startsida

Grattis på Fars Dag! I himlen du finns  sedan länge, men i mitt minne dör du aldrig

Målningen nedan på min pappa Bengt Silfverhielm (då 19 år) är målad 1941 av Olof Lagerlöf,  och beställdes av min farmor och farfar.

Min äskade lilla pappa gick bort för 10 år sedan, jag saknar honom som om det vore igår. Min Pappa..  Han var min allra bästa vän i vått o torrt, han lyssnade på mig i glädjestunder och i sorgetider. Han har varit till glädje för många barn och vuxna under åren som gått, han ville hjälpa alla om han bara kunde. Från 40-talet och framåt arbetade Bengt som lärare första tiden efter examen på Sandhamn/Segelmecca i Sthlms skärgård, därefter som mellanstadie-lärare i Ålstens skolan på 50-60 talet, han var svensklärare kvällstid för tryckarna på DN på 60-talet, Vuxenskola på anstalt, samt på Beckomberga behandlingshem, innan det lades ner. Han arbetade på vuxenskola i Blackeberg fram till han var ca 75 år.  Människors leverne har alltid stått i fokus i hans liv, privat som yrkesmässigt.

_20171112_122106.JPG

 

 

4 reaktioner på ”Fars Dag…

  1. Hej Gunilla.
    Jag heter Arne. Vi gick i samma klass något år. Jag hade Bengt som klassföreståndare från 4an till 6an och det var väl då vi gick i samma klass i Ålstens plugget. Jag minns dej väl och minns att du ofta satt och tecknade och var duktig. Men det är inte det jag ville tala om. Jag sökte på Bengts namn för att se om han hade gått bort. Jag håller på med fartyg och båtar och träffade Bengt för ca 20 år sedan på en stor segelbåt i Strängnäs. Det var från min sida ett kärt återseende. Bengt va ju betraktad som en sträng lärare. Jag fick ett antal gånge r kabrsittning och det var på lördagarna som jag fick sitta kvar efter lunchen när alla hade gått hem. Det var oftast bara jag och Bengt då. Det var stunder som präglade mej och betydde nog mycket. Så här i efterhand så framstår han som den överlägset bästa läraren jag haft i mitt liv och en av de få genomgoda människorna jag träffat. Jag tror att han hade en vision med sitt skollärarliv och att många elever minns honom med stor vördnad. Jag förstår din saknad.
    Vänligaste hälsningar från Arne.

  2. Jag hade din far som klassföreståndare i Ålstensskolan 1969-1971. Han kunde ibland ta störande elever i nackskinnet, vilket inte hade varit möjligt i dagens skola. Men han var troligen den bästa och mest respekterade lärare jag någonsin haft.

    1. Hej Lars, Vad roligt att du kommer ihåg min fat tillika din gamle lärare,, 🙂 Ja det är många jag hört av genom åren som har upplevt detsamma med Bengt (Sillen även kallad då) som lärare

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.