Fars Dag…

Blogg, Startsida

Grattis på Fars Dag! I himlen du finns  sedan länge, men i mitt minne dör du aldrig

Målningen nedan på min pappa Bengt Silfverhielm (då 19 år) är målad 1941 av Olof Lagerlöf,  och beställdes av min farmor och farfar.

Min äskade lilla pappa gick bort för 10 år sedan, jag saknar honom som om det vore igår. Min Pappa..  Han var min allra bästa vän i vått o torrt, han lyssnade på mig i glädjestunder och i sorgetider. Han har varit till glädje för många barn och vuxna under åren som gått, han ville hjälpa alla om han bara kunde. Från 40-talet och framåt arbetade Bengt som lärare första tiden efter examen på Sandhamn/Segelmecca i Sthlms skärgård, därefter som mellanstadie-lärare i Ålstens skolan på 50-60 talet, han var svensklärare kvällstid för tryckarna på DN på 60-talet, Vuxenskola på anstalt, samt på Beckomberga behandlingshem, innan det lades ner. Han arbetade på vuxenskola i Blackeberg fram till han var ca 75 år.  Människors leverne har alltid stått i fokus i hans liv, privat som yrkesmässigt.

_20171112_122106.JPG

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.