Sommar…

Blogg

Sommar, semester och sommarlov betyder så olika för så många. En del av befolkningen har inte ekonomi att lämna vardagen bakom sig, och åka till drömresemål inom eller utom landets gränser. De barn som ”blir kvar hemma” lider säkerligen när skolan startar på hösten, det stående ämnet brukar vara uppsats om: ”Vad gjorde jag på sommarlovet”

Jag minns mina egna sommrar som ett privilegium att få tillbringa alla lediga sommarveckor ute i Stockholms vackra skärgård. (min far var lärare och ledig nästan lika många veckor som jag) Vi seglade varje sommar.. Vinden är gratis, bränsletanken räckte en hel säsong. Bakom båtägandet låg många många extratimmars jobb.

Men.. När hösten kom så stod inte min uppsats så värst högt i kurs, när många av mina skolkamrater hade varit utomlands, på olika resmål.

I dagens samhälle har vi betydligt fler sk asfaltsbarn än på 50-60talet där jag växte upp.

Men i detta århundrade (2016) det finns ändå så mycket man kan göra tillsammans med barn och vänner som näst intill är gratis. Allemansrätten ger alla möjlighet att vandra i naturen, ( Se till att stänga grinden efter dig om du går in i en hage med djur)  besöka den där mysiga skogsgläntan med fikakorg oc sittunderlag, låta barnen leka och känna gräs, sand,  och vatten sippra mellan tårna. Det doftar rent i naturen, av gräs, vildblomster, tall o gran, besöker man en kustnära natur, kan man känna doften av tång, sjögräs, höra måsen skria i skyn, höra skogsfåglarna kvittra, och kanske hör du Göken gala. Allt detta kostar bara bussbiljetten ut ur stan..

Med lite planering innan kan du ringa någon bondgård som har djur, så kanske ni får komma på besök och klappa kalvar 0ch/eller lamm.

G:S

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.